UBIJEN POLICAJAC KOJI JE UHAPSIO SINA EL CHAPA, U NJEGA ISPALJENO 155 METAKA

- Meksički policajac koji je uhapsio sina šefa narkokartela Joaquina El Chapa Guzmana ubijen je u brutalnom napadu ispred šoping centra kada je banda u njega ispucala čak 155 metaka

  • AUTOR: klix.ba
  • 08.11.2019 - 11:56
  • 274

MEKSIKO, 8. novembra - Pojavili su se u crvenom vozilu dok je policajac bio u svom vozilu parkiran ispred tržnog centra. Policijaci su na osnovu snimaka sa nadzornih kamera utvrdili kako je policajca pratilo crveno vozilo. Tijelo policajca ostavili su u bijelom Nissanu i pobjegli.

Ovo brutalno ubistvo dogodilo se nekoliko dana nakon što sein El Chapa Ovidio Guzman Lopez uhapšen. Tokom akcije došlo je do žestokog sukoba policijskih snaga i narkokartela koji su ga pokušali osloboditi. Bilo je i smrtnih slučajeva u Culiacanu.

Vjeruje se da Ovidio, muškarac u dvadesetim, igra ključnu ulogu u kartelu nakon hapšenja njegovog oca. U SAD-u je tražen zbog nekoliko optužbi. Ipak, policija ga je kratko zadržala u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodu.

Policajac koji je ubijen je imao 32 godine, a policijski službenik je postao prije šest godina. Kazali su kako je bio dobar čovjek, otac, muž i kolega koji je naporno i pošteno radio svoj posao.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING