INFO

  • ČAVARA: TEŠKO ĆE SE STEĆI UVJETI ZA ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA
  • KRIZNI ŠTAB ZA PRAĆENJE KORONAVIRUSA - PRESJEK TRENUTNOG STANJA U UNSKO – SANSKOM KANTONU
  • U BANJOJ LUCI U PETAK UJUTRO OPĆA ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 65 GODINA
  • IZ BIHAĆA ZA SARAJEVO POSLANA NOVA 34 UZORKA
  • MMF ZA BIH SPREMIO 165 MILIONA EURA, PRIORITET ZDRAVSTVO I EKONOMIJA
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO, NA PODRUČJU KRAJINE SUNČANO
  • ZBOG KORONAVIRUSA U AUSTRIJI 200 HILJADA LJUDI OSTALO BEZ POSLA
  • POČELA GRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA SA SRBIJOM KOD BRATUNCA

UBBIH - BANKE SE UDRUŽILE I DONIRALE SREDSTVA ZA NABAVKU RESPIRATORA

- Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini posredstvom Udruženja banaka BIH (UBBiH), a s ciljem podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini, finansirale su nabavku tri respiratora, testova za koronavirus, te zaštitne opreme za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Univerzitetskog kliničkog centra RS Banja Luka, te Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

UBBIH - BANKE SE UDRUŽILE I DONIRALE SREDSTVA ZA NABAVKU RESPIRATORA

SARAJEVO, 25. marta -  Bankarski sektor je u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor. Znamo da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju.                      

Stoga, od doniranih sredstava će svaki klinički centar izvršiti nabavku najsavremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje. Mi im samo možemo zahvaliti za angažman i doprinos koji daju kroz svoj plemeniti poziv, čuvajući živote i zdravlje svih nas - istakao je Berislav Kutle iz Udruženja banaka BiH.

Vjeruje da je to prva u nizu aktivnosti, koje će banke realizovati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim porodicama.

Najavio je da se već razmatraju dodatne aktivnosti, kojima će banke podržati lokalnu zajednicu, saopćeno je iz Udruženja banaka BiH.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING