U SUSRET EVROPSKOM OLIMPIJSKOM ZIMSKOM FESTIVALU MLADIH U SARAJEVU

- Organizatori Evropskog olimpijskog zimskog festivala mladih (EYOF) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu predstavili su ceremoniju svečanog otvaranja koja će se održati 10. februara na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u 19 sati. Naziv ceremonije je “We Create Together“ (Stvaramo zajedno), koji je odabran kao tekst glavnog muzičko-plesnog performansa. Olimpijski plamen na kojem će učestvovati 1700 sportista bit će zapaljen na istom mjestu kao i na ZOI 1984. godine

  • AUTOR: AA, rtvusk,
  • 06.01.2019 - 16:41
  • 357

SARAJEVO, 6. januara - Evropski olimpijski zimski festival u BIH trebao je biti održan još 2017. godine, ali je zbog  ne spremnosti, organizacija zamijenjena s turskim gradom Erzurumom.

Od tadašnjih 700 učesnika, u Sarajevo će ih ove godine pristići daleko više, pretpostavlja se 1700. Sportisti iz 46 evropskih zemalja, nakon boravka u BiH, nakon završetka takmičenja pored medalja u svoje zemlje ponijeti će i dio olimpijskog duha ali i ostalih vrijednosti naše zemlje. Upravo je to i glavni cilj ovog festivala, što je i istaknuto prilikom press konferencije.

Ovaj projekat od izuzetne je važnosti ne samo za Grad Sarajevo već cijelu BIH ističu organizatori, koji žele probuditi nekadašnji olimpijski duh, što će posebno biti vidljivo tokom same ceremonije otvaranja. Svečani defile reprezentacija kao i uvijek početi će Grčka a završiti BIH.

Ovaj festival najveći je sportski dogadjaj za sportiste starosti od 14-18 godina. Organizuje se svake 2 godine a pored zimskog postoji i ljetni. Mjesto je spajanja mladih sportista iz čitave Evrope. Prvi je put organiziran u Briselu 1991. godine a dosad ih je održano ukupno13. Mnoga danas poznata imena svjetskog sporta upravo su svoj uspon i započeli na ovim takmičenjima. Ove godine reprezentaciju BiH čini 29 članova koji će se takmičiti u 6 sportova.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING