U STIJENI ZAPOČELO SNIMANJE FILMA O GOLGOTI SREBRENICE

- „Fatima, godine genocida“, naziv je filma čije su prve scene snimljene upravo danas u cazinskom naselju Stijena. Scenario i režiju potpisuje Mirsad Ademović, rođeni Srebreničanin sa irskom adresom. Priča je to o Srebreničkoj tragediji i snazi pojedinaca u najtežim vremenima.Na setu sa ekipom filma o srebreničkom genocidu bila je i naša ekipa

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.08.2018 - 19:15
  • 4925

USK, 9. augusta - Ovo je tek mali dio  glumačke postavke u filmu „Fatima, godine  genocida“ koji govori o tragediji Srebreničana. 

Nimalo jednostavna  uloga pripala je Hazimu Mujčinoviću. U filmu je zlikovac, koji traga za ličnim interesom i pri tome čini zlo bošnjačkom narodu. Uloga u  filmu povjerena je i bihaćkoj glumici  Erni Begatović.

Scenario i režiju za film o srebreničkom genocidu potpisuje Mirsad Ademović, Srebreničanin sa irskom adresom. Oko sebe je okupio veliki broj mladih ali i profesionalnih glumaca.

Realizaciju filma nisu financijski podržale bh institucije ali to nije spriječilo ovu ekipu da posao koji su prihvatili, što kvalitetnije privedu do kraja. Pred njima, u narednom vremenu, je mnogo putovanja i snimanja širom  Krajine.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING