U SREBRENIČKOM GENOCIDU UBIJENA DVA KATOLIKA: RUDOLF HREN I ANTO STANIĆ PRONAĐENI U ISTOJ GROBNICI

- Na području Podrinja smrtno stradala 23 katolika, od čega su dva ubijena u srebreničkom genocidu. Radi se o Rudolfu Hrenu i Anti Staniću. Imena i jednog i drugog uklesana su na bijeloj ploči u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. I Rudolf i Anto su bili ukopani među hiljadama drugih muslimana, ubijenih u srebreničkom genocidu

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 07.07.2018 - 14:42
  • 311

SREBRENICA/POTOČARI, 7. jula - Hiljade Srebreničana, nesrpskog stanovništva, ubijeno je u genocidu počinjenom u julu 1995. godine na području Srebrenice. Nije birana starosna dob pa se među ubijenima nalazi i veliki broj maloljetnika i staraca.

Uglavnom je riječ o muslimanima opkoljene Srebrenice ali, prema zvaničnim podacima, među ubijenima su i dva katolika koji su u to vrijeme živjeli na u ovom gradu.

Fra Joso Oršolić, župnik župe Zvornik - Srebrenica, potvrdio je da su od 1992. do 1995. godine na području Podrinja smrtno stradala 23 katolika, od čega su dva ubijena u srebreničkom genocidu.

Radi se o Rudolfu Hrenu i Anti Staniću. Imena i jednog i drugog uklesana su na bijeloj ploči u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. I Rudolf i Anto su bili ukopani među hiljadama drugih muslimana, ubijenih u srebreničkom genocidu.

Međutim, danas se tamo nalazi samo grob Rudolfa Hrena jer su posmrtni ostaci Ante Stanića premješteni na drugu lokaciju, vjerovatno voljom njegove porodice.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING