U SARAJEVU ODRŽANA SVEČANA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI NAČELNIKA ŠTABA EUFOR-A

- Brigadni general Gabor Horvath predao je dužnost načelnika štaba EUFOR-a brigadnom generalu Laszlu Szabi

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 14.05.2019 - 16:15
  • 124

SARAJEVO, 14. maja  - Na današnjoj svečanosti održanoj u bazi Butmir u Sarajevu brigadni general Gabor Horvath predao je dužnost načelnika štaba EUFOR-a brigadnom generalu Laszlu Szabi.

 ”Za mene je ovo bila fantastična misija istraživanja, ogromne količine iskustva, dosta posla i puno prijateljstva, vojničkog drugarstva i radosti u isto vrijeme”, rekao je brigadni general Gabor Horvath obraćajući se na skupu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću EUFOR-a.

Komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer odao je priznanje brigadnom generalu Horvathu na dužnosti koju je obavljao tokom 13 mjeseci.

”Uloga načelnika štaba je da približi različite elemente i ljude i stvori sinergiju među osobljem Glavne komande. Brigadni general Horváth je to postigao putem svog vođstva, odlučnosti i osobnog primjera”, rekao je tom prilikom.

Novi načelnik štaba brigadni general Laszlo Szabo je kazao kako se raduje radu sa svima u višenacionalnom okruženju, kao i kontinuiranom uspjehu operacije Althea.

”Čvrsto sam uvjeren da smo uz kolektivnu saradnju sposobni uspješno ispuniti svoje zadatke”, dodao je Szabo.

Dužnost načelnika štaba EUFOR-a uvijek obavlja mađarski brigadni general; glavna dužnost načelnika štaba je da rukovodi osobljem EUFOR-a, ali i da po potrebi mijenja komandanta EUFOR-a.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING