U PRITOCI KOD BIHAĆA VODA JE DOŠLA DO SAMIH KUĆA

- Ovih dana zbog nešto viših temperatura snijeg se brže topi i prijeti nekim naseljima u Bihaću.

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.03.2018 - 19:31
  • 1434

BIHAĆ, 11.marta - Nakon  niskih temperatrura , snijega i leda,  ovih dana imamo nešto ljepše vrijeme.  Međutim, snijeg koji se topi mogao bi stvoriti  određene  probleme građanima. U Pritoci kod Bihaća  voda je došla do samih kuća. Postavljanjem vreća i kopanjem odvodih kanala, stanje je nešto bolje, ali još uvijek zabrinjavajuće. Vodostaj rijeke Une varira  od 102 do 105 cm i za sada ne prijeti izlijevanjem.   

Ovih dana  zbog nešto viših temperatura  snijeg se  brže topi  i prijeti nekim naseljima u Bihaću. U  Pritoci je ugroženo više kuća, a voda je ušla u podrum porodice Ćehić.

Jučer je voda skoro prodrla u kuću porodice Šehić. Brzom intervencijom,   prvenstveno  članova porodice, to je spriječeno.

U međuvremenu nabavljene su vreće  za pijesak i mještani prave  nasip.  Inače, u  naselju Pritoka ovo je stari problem.

U kantonalnoj upravi CZ kažu da su upoznati sa situacijom u Pritoci.

Vodostaj rijeke Une je iznad kritične tačke. Varira  od 102 do 105 cm i za sada ne prijeti izlijevanjem. Prema prognozana narednih dana  pašće tek malo kiše, a preostali snijeg  koji se topi, kako naglašavaju u Upravi civilne zaštite, ne bi trebao prouzrokovati nagli porast vodostaja. Međutim , kako smo se sami uvjerili,  voda prijeti građanima  i njihovoj imovini, te bi nadležne institucije već trebale djelovati. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING