U POVODU DANA DJEČIJIH PRAVA: LANA FIŠEK „SMIJENILA“ GRADONAČELNIKA GRADA BIHAĆA

- Funkciju gradonačelnika Lana je danas simbolično, na nekoliko sati, preuzela od aktuelnog gradonačenika Bihaća Šuhreta Fazlića

  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 20.11.2017 - 12:52
  • 583

BIHAĆ, 20. novembra -  Generalna skupština UN-a je 20. novembra 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a trideset godina poslije je usvojila "Konvenciju o pravima djeteta". Od tog dana u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan dječjih prava, koji je potaknula Organizacija ujedinjenih naroda. Tim povodomGrad Bihać se pridružio UNICEF-ovoj kampanji pod nazivom „TakeOver“,u sklopu koje su djeca širom svijeta preuzela ključne uloge u medijima, politici, preduzećima, sportu i zabavnim programima kako bi iskazali podršku za milione njihovih vršnjaka koji su neškolovani, nezaštićeni i raseljeni.

Lana Fišek,učenica  šestog razreda OŠ Prekounje postala je prva gradonačelnica u historiji grada Bihaća. Ovu funkciju danas je simbolično, na nekoliko sati, preuzela od aktuelnog  gradonačenika Bihaća Šuhreta Fazlića. Lana je ovu ulogu  shvatila ozbiljno održavši  kolegij sa načelnicima gradskih službi. Informisala se o stanju u Gradskoj upravi te iznijela svoje prijedloge. Svaka mjesna zajednica treba da ima igralište,obnovila bi škole i bolnice te asfaltirala ulice, kazala je Lana.

Lana je pored ovih želja imala još jednu,a to je da joj porodica  bude na okupu.Odlazak mladih ljudi i porodica je generalni problem sa kojim se suočavaju svi gradu u BiH.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Grada Bihaća, na kraju je dao optimističnu izjavu:

-Mi prije svega radimo sve da Bihać bude lijepo mjesto življenja,da se sto manje bavimo aferama i da manje pričamo o ružnim stvarima. I ovo je jedan događaj koji Bihać prikazuje u jednom novo svijetlu,u optimističnoj atmosferi,onih koji žive i onih koje se zele vratiti.Bihać predstavlja mjesto na koje se isplati doći i gdje je u krajnjem slučaju lijepo i živjeti.

Pored Gradske uprave,ovaj dan obilježen je i u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci gdje je održana radionica na kojoj su učešće uzeli učenici prvih razreda OŠ Harmani I. Na kreativan način djeca su učila   koja su to njihova prava ali i obaveze. I naša medijska kuća pridružila se UNICEF-ovoj kampanji „Take Over“ te su članovi Dramskog studija „Mali princ“ preuzeli uloge voditelja u današnjim programskim sadržajima i emisijama.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING