U POKUŠAJU SMJENE RUKOVODSTVA RTV USK NIZ NEZAKONITOSTI

- Šehić, Karabegović, Trgić imenovani 2. aprila , zapravo su članovi “Unsko sanskih novina”- odluka objavljena u Službenom glasniku USK, 17.aprila

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.05.2018 - 17:35
  • 2479

BIHAĆ, 14. maja - Naredbe stranačkih šefova prethodnih mjeseci  pokušavaju ispuniti članovi Skupštine JP RTV  USK u sastavu Emil Šehić, Mirela Karabegović  i Admir Trgić iz reda  DF-a. Neumorni u namjeri da smjene rukovodstvo RTV USK, na čelu sa Izetom Mustafićem, prekršili su  zakone. A s njima i osnivač. Skupština USK  nezakonito je preuzela ovlaštenja drugih organa. Sa jednim članom manje, u svojim prostorijama konstituisala  je Skupštinu društva JP RTV USK. To im je dalo za pravo , da u nekoliko navrata nenajavljeno, dolaze u naše prostorije i nezakonito traže održavanje sjednice Skupštine ovog  preduzeća.  No i pored toga, pravno ovo preduzeće nema Skupštinu. Pomenuti trojac u Odluci u  imenovanju i  Službenom glasniku USK od 17. aprila, imenovan je za članove Skupštine „Unsko sanskih novina“. O tome je danas svoj stav iznijela i Uprava RTV USK.

Po svaku cijenu i bez obzira na posljedice DF,  želi svoj kadar na rukovodećim pozicijama. Imenovanjem Skupštine RTV USK, 2. aprila ove godine, krenulo se u taj proces. Prostor za kadar DF na rukovodećoj poziciji RTV USK od tada kao  članovi DF-a pokušavaju  napraviti Emil Šehić, Mirela Karabegović i Admir Trgić iako do danas nisu konsitutisani. To ih nije omelo, pa su ostali neumorni u nakani  da smjene postojeće rukvodostvo RTV USK na čijem je čelu Izan Mustafić. Prethodnih sedmica, bili su skoro redovni nenajavljeni gosti u ovom preduzeću iako je  pravilnikom Skupštine predviđeno da sazivanje Skupšine preduzeća vrši direktor, što je i učinjeno. 

Na današnjem zasjedanju Uprave  opreduzeća, na vidjelo su izašle brojne nezakonite radnje o odnosu osnivača i preduzeća, nastale u prethodnih mjesec dana. Prekršen je Pravinik i Statut preduzeća kao I niz zakona  od onog o javnim preduzećima pa sve do onog o izboru i imenovanju. Kršeći zakone, Skupština kantona nije se osvrtala ni na činjenicu da pravno RTV USK još uvijek nema Skupštinu društva. Pomenuti trojac Šehić, Karabegović, Trgić imenovan 2. aprila , zapravo su članovi  “Unsko sanskih novina”- odluka objavljena u Službenom glasniku  USK, 17.aprila.

U nezakonitim radnjama pomogla im je i Skupština USK,  načelu sa predsjedavajućim  Nijazom Hušićem. Zanemarili su zakonske okvire i preuzeli ovlasti Uprave preduzeća RTV USK.  Izvan zakonskog okvira, konstituisala je Skupštinu  RTV USK u svojim prostorijima  i to mimo zakona ,  sa jednim članom manje i k tome još samovoljno, sazvalo sjednicu 27. aprila.  Apsurdima,  tu nije kraj  pa je tako  RTV USK umjesto predsjednika Skupštine dobila predsjedavajućeg Emila Šehić, kojeg u toj funkciji zakon također ne prepoznaje. Na naš upit za izjavu  predsjedavajući Skupštine USK-a nije htio davati izjave, ali se  odmah  nakon našeg upita pojavio u prostorijama RTV USK.  U međuvremenu, kako je ranije i bilo zakazano  za 14 sati zasjedanje Skupštine preduzeća, u našim  prostorijama pojavili su se i njeni  članovi ali i ovoga puta u umanjenom sastavu. Emil Šehić I Mirela Karabegović , u predviđeno vrijeme ušli su u naše prostorije, uredno najavili kod sekretara,  a odmah potom, nakon svega par minuta napustili prostorije ove medijske kuće. Razlog svima ostao je nepoznat …

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING