U ORGANIZACIJI IOM U BUŽIMU TRENING ZA RODITELJE O VASPITANJU DJECE

- Projekt "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini" ima i aktivnosti koje su namijenjene roditeljima kao glavnim akterima kada je u pitanju odrastanje i sazrijevanje djece i mladih

Bužim: Radionica za roditelje
  • AUTOR: Vahidin Veladžić
  • 18.12.2018 - 18:43
  • 284

BUŽIM, 18. decembra - U Bužimu je održan niz radionica u organizaciji lokalnog tima Međunarodne organizacije za migracije (IOM ). Pored aktivnosti sa mladima, raliziranja njihovih inicijativa, održavanja dijaloga i radionica, projekt "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini" ima i aktivnosti koje su namijenjene roditeljima kao glavnim akterima kada je u pitanju odrastanje i sazrijevanje djece i mladih.

Tako je za roditelje osmišljen trening "Jačanje roditeljskih vještina" koji se u svakoj zajednici u kojoj se projekt implementira realizuje kroz četiri modula.

Namjera organizatora je da kroz trening roditeljima pruže dodatna znanja u vezi odgoja djece, od najmlađe pa do zrelije dobi. Tako su roditelji učili o odgojnim stilovima, samopouzdanju, komunikaciji, konfliktima, predrasudama, porocima, devijantnim ponašanjima i svim drugim temama koje predstavljaju probleme i izazove s kojima se susreću.

Pored osnaživanja roditelja kroz edukaciju, povezivanje i druženje, pružena im je prilika da samostalno osmisle način kako će dalje djelovati u zajednici i ponuditi pomoć drugim roditeljima kojima bi njihovo znanje pomoglo. Svaki roditelj se brine o blagostanju svoga djeteta, a rijetko koji nema strah da bi njegovo dijete moglo postati žrtva izazova koje nosi društvo.

Upravo stoga, nedovoljna posvećenost društva ovim temama je dodatna motivacija roditelja da svojim djelovanjem učestvuju u stvaranju pozitivne atmosfere i dobrih promjena.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING