U OKVIRU STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE USK: PROCES PROVJERE DIPLOMA OKO 7000 UPOSLENIKA

- Tako će u roku od šest mjeseci poslodavci kojima je osnivač USK, morati provjeriti diplome oko 7.000 radnika, koliko ih je uposleno u kantonalnim institucijama...

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.10.2019 - 19:03
  • 582

USK, 20. oktobra - Za Unsko - sanski kanton korupcija predstavlja posebnu opasnost s obzirom da je dio zajednice u tranziciji i samo kontinuiranim djelovanjem moguće je postepeno i sistemski suzbijati je i istovremeno reafirmirati politiku, odnosno državnu službu kao djelatnost za javno dobro i javni interes.

U okviru trogodišnje Strategije za borbu protiv korupcije USK koja je donesena još 2016. godine došlo se do završne faze izrade Planova integriteta, jednog od njenih osnovnih strateških ciljeva, a Vlada USK je prihvatila Inicijativu i krenulo se u proces provjere diploma u svim institucijama kojima je osnivač USK.

Podsjećamo i ovom prilikom, Radno tijelo Vlade USK za borbu protiv korupcije predložilo je, a Vlada usvojila Inicijativu da se provjere diplome svih budžetskih korisnika. Tako će u roku od šest mjeseci poslodavci kojima je osnivač USK, morati provjeriti diplome oko 7.000 radnika, koliko ih je uposleno u kantonalnim institucijama.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING