DANAS U MOSTARSKOM ALUMINIJU: PRED GAŠENJE RASTE TEMPERATURA

- Radnici zaustavili predsjednika Nadzornog odbora Aluminija: Lopove… izađi frajeru… đubre jedno… jesu li plate velike...

  • AUTOR: Oslobođenje, agencije, rtvusk,
  • 03.07.2019 - 15:00
  • 136

MOSTAR, 3. jula - Vozilo u kojem je bio predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić zaustavili su radnici Aluminija na ulazu u fimru negodujući zbog položaja u kojem su se našli nakon što je objavljeno da je firma spremna za gašenje.

Pojedini radnici nisu mu željeli dozvoliti ulazak u krug fabrike gdje se održava sjednica Nadzornog odbora na kojoj će Uprava podnijeti ostavku, no Klepić je ipak prošao, kao što se može vidjeti u videu.

Radnici, koji su jutros blokirali i magistralni put M-17, ljuti su zbog neuplaćenih doprinosa i neizvjesnosti što će biti s dugovanjima prema njima ako se obistine navodi da će se firma početi s procesom gašenja proizvodnje u subotu u ponoć.

Kako su rekli sami radnici, Klepiću su htjeli postaviti neka pitanja.

”Bitno je da se naš kolektivni ugovor izglasa. A on je rekao da ga neće dati na glasanje. Bez kolektivnog ugovora ne možemo raditi. Prošao je, incidenata nije bilo, ali nije odgovorio na naša pitanja”, rekao je jedan od radnika.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING