U ISTANBULU OTVORENO PREDSTAVNIŠTVO VANJSKOTRGOVINSKE KOMORE BIH

- predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović svečano otvoriili Predstavništvo VTK BiH u Republici Turskoj

  • AUTOR: klix.ba
  • 13.04.2018 - 18:13
  • 478

ISTANBUL, 13. aprila - Uz brojne zvaničnike i predstavnike poslovne zajednice, u Istanbulu su predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović svečano otvoriili Predstavništvo VTK BiH u Republici Turskoj.

Predsjednik Egrlić je uputio izraze zahvalnosti Vladi Republike Turske, posebno Ministarstvu ekonomije i ministru Zeybekčiju na pokrenutoj inicijativi kao i pruženoj podršci za otvaranje Predstavništva.

Također je izrazio nadu da će Predstavništvo opravdati svoje postojanje i ispuniti ulogu u jačanju i intenziviranju međusobne saradnje BiH i Republike Turske, te da će biti od pomoći privrednicima dvije zemlje u bržem i jednostavnijem uspostavljanju kontakata i ugovaranju poslova, kao i pri rješavanju nastalih problema. Prema riječima predsjednika Egrlića, Predstavništvo ima zadatak i da putem direktnih kontakata, kao i organiziranjem sastanaka, prezentacija, okruglih stolova i tome slično, na najbolji mogući način promoviše potencijale Bosne i Hercegovine i privuče veći broj investitora iz Republike Turske.

Obraćajući se ispred Ministarstva koje je od samog pokretanja inicijative dalo punu podršku i doprinos otvaranju Predstavništva, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović također se zahvalio Vladi Republike Turske i svom kolegi ministru Zybekčiju na podršci i saradnji ističući značaj koji Republika Turska ima za Bosnu i Hercegovinu kao i nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING