U GATI OBILJEŽENA GODIŠNJICA PRVE POBJEDE ARMIJE REPUBLIKE BIH NA BUGARU

- U organizaciji Mjesne zajednice Gata i podršku Grada Bihać održana je manifestacija “ Prva pobjeda Armije R BiH – Bugar 92”. Mještani i gosti iz političkog života i ove godine okupili se u znak sjećanja na herojski otpor kojeg su, prije 27 godina, pripadnici tadašnje Teritorijalne odbrane BiH pružili srpskom agresoru u rejonu Bugara 12. juna ratne 1992. godine. Sjećanjem na Bugar i pobjedu Armije R BiH prisutni su i ove godine, iako u manjem broju poslali poruku da neće zaboraviti najsvjetlije momente koji su obilježili borbu za državu BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2019 - 19:47
  • 302

BIHAĆ, 12. juna - Prije 27 godina, tog 12. juna 1992. godine, pripadnici TO Vrsta izvojevali su prvu pobjedu nad daleko nadmoćnijim srpskim snagama. Prva pobjeda dala je vjetar u leđa, borcima AR BiH za sve buduće pobjede koje su izvojevali u odbrambenom ratu. Te dane nisu zaboravili oni koji su goloruki odbranili Bihaćki okrug od agresora.

Sjećanje na hrabrost i spremnost borca koji su herojski odbranili grad ratne 92. godine, Bihać ni ove godine nije zaboravio. Međutim, ovogodišnja manifestacija nije privukla veliki broj boraca, učesnika prve pobjede na Bugaru a po prvi put na ovome mjestu u poslijeratnim godinama nisu bili prisutni ni ratni komandanti.

I ove godine, organizatori su pripremili bogat kulturno-umjetnički program. Prije centralne svečanosti, brojne delegacije obišle su i šehidsko spomen obilježje gdje su uklesana imena poginulih mještana Gate, te položili cvijeće.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING