U CAZINU OTVOREN CENTAR ZA RANI RAST I RAZVOJ

- Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Cazinu u okviru Dječijeg vrtića „Hasnija Omanović“ otvoren Centar za rani rast i razvoj. Radi se o projektu kojeg zajednički realiziraju Ministarstvo obrazovanja USK-a i organizacija Save the Children, a u cilju omogućavanja predškolskog odgoja svoj djeci, posebno onima, koji ne mogu ići u redovne vrtiće. Ovo je jedan od osam Centara, koji će biti otvoreni u svim općinama i gradovima USK-a

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.01.2019 - 16:46
  • 1158

CAZIN, 11. januara - „Centar za  rani rast i razvoj“  je otvoren u skladu sa Okvirnim zakonom  o predškolskom odgoju i obrazovanju, te memorandumom o saradnji kojeg su prošle godine potpisali Ministarstvo obrazovanja i organizacija "Save the Children". Radi se o projektu „Jačanje socijalnog uključivanja - jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece“.

U toku ove školske godine planirano je otvaranje  osam ovakvih centara u USK -u, a Save the Cildren je za  ovaj projekat osigurao finansijsku podršku u iznosu od 151.000 maraka. Tako će se pružiti prilika djeci, koja nisu bila uključena u bilo koji vid predškolskog odgoja, da se besplatno pripreme za prve školske dane.

„Namjera je  omogućiti djeci  iz socijalno ugroženih  porodica, romskoj djeci ili djeci iz ruralnih područja  predškolski odgoj, za koji vlada  veliki  interes“, kazala je Minela Jušić, direktorica vrtića. 

U osam centara, koji će biti uspostavljeni biće angažovana po dva zaposlena, a namjera je resornog ministarstva da projekat opstane u budućnosti, kao što i predviđa Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING