U BIHAĆU ZASJEDALA VLADA KANTONA

- Između ostalog Vlada USK na današnjoj sjednici donijela je Odluku o utvrđivanju osnovice za isplatu akontacije plata za korisnike budžeta za period juli – septembar 2019

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.08.2019 - 15:28
  • 380

BIHAĆ, 21. augusta - U Bihaću je danas održana sjednica Vlade USK-a. Ministri su, u nešto užem sastavu, donijeli Odluku o utvrđivanju osnovice za isplatu akontacije plata za korisnike budžeta za period juli – septembar 2019.

Osnovica je kod većine korisnika ostala na istom nivou kao i u posljednjih šest mjeseci. Izuzetak su zaposleni u osnovnom, srednjem i predškolskom obrazovanju kojim je utvrđena odnosno prenesena ista osnovica u iznosu od 302 KM, ali samo za juli. Do donošenja novih mjera i standarda u oblasti obrazovanja i ujedno zbog nedovoljnih sredstava u budžetu, koeficijent će ostati nepromijenjen.

Iz Ministarstva finansija pojašnjavaju da bi do izmjena, odnosno povećanja iznosa u prosvjeti, moglo doći pri obračunu avgustovske plate. Inače, ovo pitanje usko je vezano za Kolektivni ugovor na čijoj provedbi insistiraju sindikati. Uz to, niz je otvorenih i neriješenih pitanja o kojima  će, kako doznajemo od resornog ministra, sutra početi pregovarati timovi obiju strana kako bi školska godina, umjesto štrajkom, započela u učionicama.

Pored ovog, ministri su danas unutrašnjom preraspodjelom sredstava iz budžeta izdvojili sredstva za podršku u organizaciji međunarodnog ekološkog sajma EKO BIS.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING