U BIHAĆU ODRŽANA MANIFESTACIJA "RAMAZANSKI VOZIĆ"

- Svoj doprinos ovoj već tradicionalnoj manifestaciji u gradu Bihaću, dala je i Gradska uprava, koja je obezbijedila sladolede za sve učesnike ramazanskog vozića

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 15.05.2018 - 22:39
  • 620

BIHAĆ, 15.maja - Ženska edukativna organizacija (ŽEO) Iskre i Medžlis Islamske zajednice Bihać organizovali su manifestaciju "Ramazanski vozić“ u kojoj je učestvovalo preko 400 mališana, koji su prodefilovali gradom u susret mubarek mjesecu, javlja Anadolu Agency (AA).

Svoj doprinos ovoj već tradicionalnoj manifestaciji u gradu Bihaću, dala je i Gradska uprava, koja je obezbijedila sladolede za sve učesnike ramazanskog vozića. Poklone je ispred Gradske uprave mališanima uručio gradonačelnik Šuhret Fazlić, čestitavši nastupanje mubarek mjeseca. 

"Ideja je krenula od Asocijacije Iskra iz Sarajeva, a po uzoru na njih mnogi gradovi su prošle godine organizovali ovu manifestaciju te smo se i mi odlučili da ovaj pozitivni projekat donesemo u Bihać. Prošle godine u našem voziću učestvovalo je oko 170 mališana, a ove godine taj broj je duplo veći. Oduševljenje na licima djece i njihovih roditelja motivisalo nas je da i ove godine učinimo isto. Koristim ovu priliku da svim muslimanima i muslimankama čestitam nastupanje mjeseca ramazana", kaže Ifeta Veladžić, koordinatorica projekta. 

- Ramazan obradovao vjernike 

Nakon uvodnih riječi organizatora, Emana Imširović je s recitacijom ramazanske ilahije probudila emocije kod djece i njihovih roditelja. Pristunima se zatim obratio Mensur-ef. Čehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać, istakavši blagodati ovog mubarek mjeseca i zahvalio se pristunim roditeljima i djeci na odazivu ovoj manifestaciji. 

"Evo dočekujemo ovaj mubarek mjeseca na najljepši mogući način, sa svojom djecom na ulicama grada, čime šaljemo poruku da volimo našu vjeru i da se radujemo dolasku ramazana. Svim vjernicima islamske vjere čestitam dolazak mubarek mjeseca. Da ga u miru i hajru ispostimo“, poručio je Čehić, proučivši dovu za berićet.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING