U BIHAĆU ODRŽANA DVODNEVNA RADIONICA O CIRKULARNOJ EKONOMIJI

- U Bihaću je jučer počela dvodnevna radionica „Uvod u cirkularnu ekonomiju“ koju je organizirala Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona s ciljem osmišljavanja poslovnih ideja za malo i srednje poduzetništvo. Razgovaralo se i o potencijalima ovog kantona s akcentom na razvoj privrede i zaštite životne sredine

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.06.2019 - 16:54
  • 140

BIHAĆ, 11. juna - Radionica „Uvod u cirkularnu ekonomiju“, privukla je mnoge mlade poduzetnike kojima je ovo bila prilika i mogućnost da razviju poduzetnički duh, te dobiju neke nove ideje za razvijanje vlastitog biznisa. Uvodničar radionice bila je Lorena Felić, voditeljica projekata Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona. Predavač na ovoj radionici bio je Slavko Simić, doktor ekonomskih nauka iz Banja Luke koji je istakao značaj i primjenu cirkularne ekonomije danas u svijetu.

Naša zemlja ima veliki potencijal za razvoj privrede po principu cirkularne ekonomije, rečeno je na ovom skupu. U odnosu na zemlje EU, kod nas je reciklaža i svijest o selektiranju otpada tek u početnim fazama. Ukoliko bi ono zaživjelo i počelo se primjenjivati, industrije bi uštedjele na novim resursima, uspjele da bez problema održe kontinuitet svoje proizvodnje, a novac bi preusmjeravale na plate zaposlenih i stvaranje novih radnih mjesta. Također, došlo bi i do smanjenja uništavanja životne sredine, kao i višeg stepena njene zaštite.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING