U BIHAĆU OBILJEŽEN DAN MLADIH

- Vijeće učenika Gimnazije u Bihaću i Asocijacija srednjoškolaca Lokalni tim Bihać, u Američkom kutku organizovali raspravu pod nazivom „Bihać i mladi“

Učesnici rasprave u Američkom kutku
  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 12.08.2017 - 14:32
  • 415

BIHAĆ, 12. augusta - Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih, donesena je 17. decembra 1999. godijne, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. august biti proglašen Međunarodnim danom mladih.

Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, svake godine s drugom temom. Tim povodom, Vijeće učenika Gimnazije u Bihaću i Asocijacija srednjoškolaca Lokalni tim Bihać, u Američkom kutku organizovali su raspravu pod nazivom „Bihać i mladi“.

Cilj je bio ukazati na odnos vlasti prema mladima. Ovakvim javim raspravama želi se promovisati aktivizam mladih, te omogućiti razmjena znanja i informacija, kaže Kenan Kečalović, predsjednik Vijeća učenika Gimnazije u Bihaću.

Uprava Grada Bihaća podržava rad mladih te će sve učiniti da oni ostanu u BiH.

„Uvijek smo spremni čuti nove ideje i prijedloge, te ih u skladu sa mogućnostima realizirati“, istakao je Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

Gradska uprava je ove godine potpisala Memorandum o saradnji sa Mrežom vijeća učenika USK-a, te se nadaju da ce se saradnja nastaviti i podići na viši nivo.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING