U BIHAĆKIM MJESNIM ZAJEDNICAMA ČAVKIĆI I ZALOŽJE PODSJETILI NA POČETAK RATA I AGRESIJE

- Bihaćke MZ Čavkići i Založje organizirale su manifestaciju obilježavanja početka agresije ratne 1992. godine na tadašnji Bihaćki okrug. To je bio prvi veći napad agresora iz kasarne Grabež preko Barakovca na najbliža naselja

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.06.2019 - 18:45
  • 532

BIHAĆ, 16. juna - Ovo je drugi put u ovim mjesnim zajednicama obilježena je godišnjica početka agresije na tadašnji Bihaćki okrug, a kako su i ovom prilikom potvrdili organizatori, time prvenstveno nastoje sačuvati sjećanja na tadašnja vremena, posebno na svoje sugrađane koji su ustali u odbranu svoje domovine BiH i grada Bihaća. 

Podsjećamo, tokom agresije u odbrani Bihaća svoj život položilo je u temelje slobode 40 mještana Čavkića i Založja. Na ovom skupu prisutni su se prisjetili nestanka četverice saboraca čija su tijela pronađena tek dva mjeseca kasnije.

U okviru obilježavanja manifestacije „Barakovac 92“ upriličen je obilazak mjesnih šehitluka, kao i mjesta pogibije prvih boraca, te je upriličen historijski sat. Kako ističu mještani, ovaj i slični datumi  moraju se sačuvati od zaborava a naši sugrađani koji su dali život za odbranu Bihaća i BiH treba da žive u mislima i srcima svih Bišćana i Krajišnika. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING