TUZLA: POTVRĐENA KVALITETA SANSKOG MEDA

- Pčelari iz Sanskog Mosta su na međunarodnom sajmu meda u Tuzli osvojili 15 medalja, od toga čak šest zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane

Enes Bahtić osvojio dvije zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju
  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 11.10.2018 - 15:57
  • 263

SANSKI MOST, 11. oktobra - Pčelari iz Sanskog Mosta su na međunarodnom sajmu meda u Tuzli osvojili 15 medalja, od toga čak šest zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta sanskog meda, koji na različitim sajmovima u zemlji i inostranstvu redovno osvaja nagrade i priznanja.

Na 13. Međunarodnom sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda “Medena Tuzla 2018”, ušeće je uzelo i osam pčelara iz Sanskog Mosta, koji su inače članovi ovdašnjeg udruženja pčelara „Sana med“ koje trenutno broji preko stotinu članova.

Ovogodišnji sajam je okupio više od 50 učesnika iz BiH i regiona, dok je na analizu meda pristiglo oko 300 uzoraka, iz 18 država svijeta i tri kontinenta, koji su učestvovali u ocjenjivanju.

„U takvoj konkurenciji sanski pčelari su ostvarili odličan rezultat, a svi poslati uzorci meda od strane ocjenjivačkog žirija nagrađeni su određenim priznanjem“, kaže Asmir Lišančić, predsjednik udruženja Sana med.

Enes Bahtić osvojio je dvije zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju, Sehid Jusić dobio je zlatnu medalju, Latif Džananović bronzanu, Idriz Aganbegović srebrnu medalju, Asmir Lišančić po jednu zlatnu i srebrnu medalju, Sedin Mujić dvije srebrne, Elvira Cerić osvojila je jednu zlatnu medalju kao i dvije zahvalnice, a Ilijaz Ramić osvojio je jednu zlatnu medalju i dvije zahvalnice.

I u prošloj godini sanski pčelari okitili su se nizom medalja za kvalitet meda i ne sumnjamo da će se trend dobrih rezultata pčelara sa područja sanske općine nastaviti i u ovoj godini, a već u narednom periodu očekuje ih učešće na sajmu meda u slovenskom gradu Semiču.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING