TUZLA DOMAĆIN ŽENSKOG RUKOMETNOG TURNIRA: U MEJDAN STIŽE OSAM REPREZENTACIJA

- U grupi A takmičit će se reprezentacije Estonije, Moldavije, Belgije i Kipra, dok se u grupi B pored BiH nalaze još i Azerbejdžan, Velika Britanija i Luksemburg

  • AUTOR: klix.ba
  • 09.04.2018 - 15:12
  • 462

TUZLA, 9. aprila - U toku su pripreme za održavanje turnira u ženskom rukometu IHF/EHF Women's Trophy 2018 kojem će Tuzla biti domaćin od 29. maja do 3. juna.

U okviru ovog turnira učestvuje osam reprezentacija koje će biti podijeljene u dvije grupe.

U grupi A takmičit će se reprezentacije Estonije, Moldavije, Belgije i Kipra, dok se u grupi B pored BiH nalaze još i Azerbejdžan, Velika Britanija i Luksemburg.

Ukupno će biti odigrano 20 utakmica, a pobjednik turnira će se plasirati na Interkontinentalni kup 2019. godine, s kojeg pobjednik ide direktno na Svjetsko juniorsko prvenstvo za djevojke rođene od 2000. godine.

Kao organizatori turnira se potpisuju Rukometni savezi BiH i TK, a svoju podršku su dali i Svjetska rukometna federacija (IHF) i Evropska rukometna federacija (EHF).

"Veoma je značajno što smo dobili ovo domaćinstvo, jer time je EHF dao podršku Rukometnom savezu BiH kako bi oživio ženski reprezentativni rukomet. Uz EHF stoji i IHF koje su dale značajnu podršku organizaciji velikog turnira", rekla je Lejla Hajrlahović, generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH.

Turnir će biti održan u dvoranama SKPC Mejdan u Tuzli, a trenutno su u toku pripreme objekta kako bi se zadovoljile sve propozicije koje nameću IHF i EHF.

"Krajem ove ili eventualno početkom iduće sedmice kreće se u ozbiljne rekonstrukcije objekta kako bismo zadovoljili sve propozicije koje nalažu strukovni savezi. Mejdan će kao sportski objekt podrediti sve svoje kapacitete ovoj manifestaciji", rekao je direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović.

Svoju svesrdnu podršku u realizaciji ove manifestacije pružit će i 60 volontera koji će biti na raspolaganju sportskim ekipama, predstavnicima EHF-a i IHF-a, ali i građanima.

Također, za vrijeme trajanja turnira bit će organizovani i prateći programi koji imaju za cilj promovisati ženski rukomet na našim prostorima.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING