TURIZAM U BIH: DOKAZANO VELIKI POTENCIJALI, DESTINACIJA KOJA INTERESUJE STRANCE...

- Kroz projekt predpristupne pomoći Evropske unije prema Bosni i Hercegovini za mala i srednja poduzeća, obrte i turističke operatere, s posebnim akcentom na mlade i žene, na raspolaganju je fond od milion i po eura bespovratnih sredstava. Svoje prijave svi zainteresirani mogu podnijeti do 1. jula, a kako to učiniti mogli su saznati na prezentaciji koja je danas održana u Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.05.2019 - 17:45
  • 171

BIHAĆ, 22. maja - Povećanje  broja turista, produženje sezone, veći broj noćenja, održivost turističke ponude i proizvoda, cilj je kojim  lokalne zajednice žele iskoristiti trenutak u kojem je BiH postaje sve zanimljivija za organizirane posjete. Upravo je to i razlog što svi nivoi vlasti moraju usmjeriti veću energiju u ove procese, ističu u državnom Ministarstvu vanjske trgovine koji su podržali projekt "EU za biznis".

Kako su naglasili predstavnici ovog državnog ministarstva, turizam ima dokazano velike potencijale za razvoj Bosne i Hercegovine koja je veoma interesantna kao destinacija za strance. Kada je u pitanju projekt, predstavnici partnerskih organizacija iz međunarodnog spektra su stavili na raspolaganje fondu značajna sredstva koja mogu biti implementirana kroz projekte iz oblasti turizma. 

Inače, ovakvi projekti itekako zanimaju i male obrtnike što potvrđuje i porodica Hajrulahović koja se posljednje dvije decenije bavi pčelarstvom. U Orašcu su otvorili i kušaonu meda i ostalih proizvoda, koju vodi 23-godišnja Zerina. Ističe kako su ovakve prezentacije  jako bitne kako bi unaprijedili svoje poslovanje te sebi ostvarili priliku za egzistenciju.

Gore spomenuti Fond trebao bi doprinjeti razvoju turističkih proizvoda, olakšati pristup medjunarodnim tržistima, ali i omogućiti korištenje infomaciono komunikacijskih alata. Iskazani interes  je velik u cijeloj BIH  jer kao direktnu posljedicu ima povećanje broja novih radnih mjesta ali i prihoda kod poduzeća i poslova koji su dobili podršku.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING