TURISTIČKA SEZONA NA PROSTORU GRADA BIHAĆA: U TZ GRADA BIHAĆA ZADOVOLJNI EFEKTIMA...

- U Turističkoj zajednici Grada Bihaća zadovoljni su dosadašnjim tokom sezone. S obzirom na to da ljetu još nije kraj, ovih dana očekuju priliv većeg broja turista, mada su zadovoljni i dosadašnjim posjetama. U strukturi gostiju najviše ih je iz arapskih zemalja, a najposjećenije destinacije su NP Una i kulturno - historijske znamenitosti grada...

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.08.2019 - 08:26
  • 244

BIHAĆ, 12. augusta - Špica je turističke sezone u Bihaću i gotovo svi kapaciteti su popunjeni. Turista ima iz svih krajeva svijeta i Evrope, mada dominiraju gosti iz arapskih zemalja. Preciznih brojki, s obzirom na to da je sredina ljeta, nema ali se one mjere hiljadama.

Nacionalni park Una i dalje je u središtu interesa turista, no zabave ne manjka niti u gradu. Brojna su dešavanja od Bihaćkog ljeta, preko gostovanja poznatih estradnih zvijezda do Una regate. Dalo je to Bihaću prepoznatljiv turistički štih, a zasluge, pored brojnih, pripadaju i turističkoj zajednici koja će tek ovih dana profunkcionisati u pravom smislu.

Iako je sezona bolja od prošlogodišnje, problema ima. Polako se prevazilaze oni s migrantima, ali ostaju stari poput naplate boravišne takse. O tome i ostalim, u TZ Bihać smatraju, bilo bi dobro razgovarati za okruglim stolom koji bi okupio ljude koji žive i zarađuju od turizma. Od sljedeće sezone očekuje se još više, pogotovo od novog kantonalnog Zakona o turizmu koji će omogućiti turističkim zajednicama finansijsku neovisnost.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING