TROVANJE UGLJENMONOKSIDOM JE NAJVJEROVATNIJI RAZLOG POGIBIJE EMILIANA SALE

- Nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson su najvjerovatnije otrovani ugljenmonoksidom u avionu u kojem su poginuli leteći preko La Manchea u januaru, potvrđeno je istragom

  • AUTOR: klix.ba
  • 14.08.2019 - 17:17
  • 115

SVIJET SLAVNIH, 14. augusta - Toksikolozi su u Salinom tijelu pronašli visoke doze karboksihemoglobina, hemijskog spoja koji nastaje kada ugljenmonoksid uđe u krvni sistem, što se u najvećem broju slučajeva pokaže fatalnim.

S obzirom na to da u avionu Piper Malibu u kojem su letjeli nema hermetičke pregrade između sjedišta pilota i putnika, istražitelji su zaključili kako je ista sudbina zadesila i Ibbotsona čije tijelo nije pronađeno.

Prilikom trovanja ugljenmonoksidom dolazi najprije do naglog pada koncentracije, konfuzije, zamagljenog vida i potom totalnog gubitka koncentracije nakon čega slijedi gubljenje svijesti i infarkt, što se najvjerovatnije desilo Ibbotsonu koji je izgubio kontrolu nad avionom.

Ugljenmonoksid je gas bez boje i mirisa koji se proizvodi tokom vožnje avionom, a u pilotsku kabinu može ući samo u slučaju da je odvodni sistem oštećen.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING