TANAHNIM ZVUCIMA OBILJEŽENA PETA GODIŠNJICA: TAMBURAŠKI SASTAV BEDEM BIO DOMAĆIN ČETVRTE INTERNACIONALNE SMOTRE

- U prepunoj sali Kulturnog centra bihaćkoj publici predstavila su se 72 tamburaša, odnosno pet tamburaških sastava iz Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.10.2019 - 17:21
  • 357

BIHAĆ, 19. oktobra - Tamburaški sastav "Bedem" iz Bihaća bio je domaćin četvrte po redu Internacionalne smotre tamburaša.

U prepunoj sali Kulturnog centra bihaćkoj publici predstavila su se 72 tamburaša, odnosno pet tamburaških sastava iz Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ujedno sinoćnim koncertom Tamburaški sastav "Bedem" iz Bihaća obilježio je petu godišnjicu djelovanja i njegovanja ove vrste muzike u Bihaću.

Posjetioci u Kulturnom centru u Bihaću svjedočili su magičnoj noći i lepezi različite nacionalne muzike koju baštine tamburaši, odnosno gosti koji su u Bihać doputovali kako bi predstavili tradicionalnu i izvornu muziku zemalja iz kojih dolaze. Tamburaški sastav „Liberta“ iz hrvatskog Kaptola jedini je ženski sastav koji je nastupio na ovogodišnjoj smotri.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING