TAJLAND: TRENER DJEČAKA SE IZVINIO RODITELJIMA, ONI GA NE KRIVE

- Ekapol Chanthawong u kratkoj se poruci izvinio roditeljima dječaka koji su ostali zatočeni s njim u špilji, oni mu pružili podršku.

  • AUTOR: Al Jazeera Balkans
  • 10.07.2018 - 10:27
  • 404

Tajland, 10.jula - Trener dječaka nogometne ekipe, koji je zajedno s njima ostao zatočen u špilji na Tajlandu, poslao je pismo roditeljima dječaka u kojem se ispričava zbog svega i obećava da će se dobro brinuti za njih dok čekaju da ih spasioci evakuiraju iz spilje. 

"Roditeljima svih dječaka - oni su ovoga trenutka svi dobro, ekipe pružaju dobri skrb. Obećajem da ću se brinuti za dječake najbolje što je moguće. Želim se zahvaliti za svu podršku i ispričati se roditeljima", napisao je 25-godišnji Ekapol Chanthawong.

Trenerova poruka jedna je od kratkih, ali emotivnih poruka koju je napisao svaki od 12 dječaka na sedam komada papira.

Kraljevska tajlandska mornarica uručila je poruke obiteljima, koje čekaju ispred špilje i koje su na društvenim mrežama u subotu objavile fotografije poruka.

Trener i dječaci starosti od 11 do 16 godina ostali su zarobljeni 23. lipnja u najdužoj tajlandskog špilji Tham Luang Nang Non, gdje ih je trener poveo na izlet nakon treninga, zbog jake kiše koja je ispunila špilju vodom.

'Nismo ljuti na vas'

Dječaci su u porukama svojim obiteljima napisali da su sigurno i da ne brinu, a neki od njih čak su se i našalili kako im ne nedostaje pisanje domaće zadaće, ali da ne mogu dočekati da pojedu svoje omiljeno jelo.

Roditelji dječaka također su napisali kratka pisma koja su dostavljena njihovoj zatočenoj djeci.

Mnogi od njih su jasno poručili da se ne ljute na svoje sinove što su otišli u špilju te da ne krive njihovog trenera za njihovo dovođenje u opasnost.

"Nismo ljuti na vas. Molim vas dobro pazite na sebe i pokrivajte se pokrivačima. Hladno je i zabrinuti smo za vas", stoji u jednoj roditeljskoj poruci.

"Molim vas, ne krivite sebe za ovo. Želimo da budete uvjereni i mirni da nijedan roditelj nije ljutit na vas, Svi vas podupiru", stoji u riječima druge poruke, upućenim treneru. 

"Hvala vam puno što se skrbite za našu djecu. Ušli ste u špilju s našom djecom i morate izaći s njima. Izvucite našu djecu i sebe sigurno van. Mi čekamo ispred spilje".

Treneru je pisaka i njegova tetka kako bi ga ohrabrila.

"Nitko te krivi. Mnogo ti daju moralnu podršku. Nastavi se boriti. Volim te. Dovedi svu braću van", napisala je trenerova tetka.

Operacija spašavanja dječaka i trenera prekinuta je u ponedjeljak nakon što su još četvorica dječaka spašena, a u špilji su ostala još četvorica s trenerom, prenijela je Hina.

Tijekom operacije u ponedjeljak, koja je počela u šest ujutro po srednjoeuropskom vremenu, vlasti nisu željele davati nikakve informacije.

Mediji su prenosili, pozivajući se na očevice, da su dječaci izvedeni iz špilje jedan po jedan i odvezeni ambulatnim kolima.  

Četiri dječaka i trener još u pećini

Prva četvorica dječaka spašena iz tajlandske špilje u nedjelju, dobra su zdravlja i u bolnici su zatražili prženu rižu.

Oni su prevezeni u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 kilometara.

"Prva četvorica su dobro. Bili su gladni i poželjeli su prženu rižu", kazao je u ponedjeljak novinarima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn.

Šef spasilaca rekao je da se akcija spašavanja nastavlja u utorak.

U pećini se trenutačno nalaze još četiri dječaka i njihov trener, a do sada je spašeno osam dječaka, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja.

Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na posebni odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING