TADIĆ SE SASTALA S DIREKTORIMA SIGURNOSNIH AGENCIJA, GLAVNA TEMA BORBA PROTIV KORUPCIJE

- U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Strateškog foruma dužnosnika tužilačkih i policijskih institucija s nivoa BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH

  • AUTOR: klix.ba
  • 30.05.2019 - 14:00
  • 99

SARAJEVO, 30. maja - Centralna teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje tužioca i policije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te saradnju i razmjenu informacija u istraživanju predmeta ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH bilo je domaćin XV sastanka glavnih tužioca i direktora policijskih agencija na strateškom nivou, a sastanak je vodila glavna državna tužiteljica Gordana Tadić.

Glavna teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje između tužilačkih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, u cilju što kvalitetnijeg dokumentovanja i dokazivanja krivičnih djela korupcije u sudskim postupcima.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji tužilaštava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju Plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od sudionika Strateškog foruma za unapređenje rada i suradnje između tužilaštava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužitelja i direktora policijskih agencija u BiH podržan je od projekta-Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa koji provodi VSTV BiH, a uz potporu ambasada Švicarske i Norveške.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING