SVJETSKI DAN METEOROLOGIJE: KLIMATSKE PROMJENE UZROKOVANE DJELOVANJEM ČOVJEKA POPRIMAJU DRAMATIČNE FORME

- Svjetski dan meteorologije obilježava se 23. marta, u znak sjećanja na dan kad je 1950. godine službeno osnovana Svjetska meteorološka organizacija, međuvladina i specijalizirana agencija Organizacije Ujedinjenih naroda koja danas okuplja oko 185 članica. 69 godina poslije i dalje se upozorava na prirodne katastrofe, a sve s ciljem smanjenja ljudskih i ekonomskih gubitaka

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.03.2019 - 15:03
  • 184

BIHAĆ, 23. marta - Proučavati procese u atmosferi te načine na koje atmosfera djeluje na okolinu, zaista je zanimljiv poziv, posebno u Bihaću, za kojeg kažu da je meteorološko čudo. Iako je ova bihaćka stanica među najmanjim u državi, svoj dan proslavljaju zadovoljni uslovima u kojima rade.

Na današnji dan prije 69 godina, Svjetska meteorološka organizacija postala je specijalizirana agencija UN-a, a početaka i osnivanja ove bihaćke stanice sjetili su se i njeni dugogodišnji prijatelji.

Klimatske promjene vjerovatno su najveći izazov današnjice za čovječanstvo, ali s obzirom da je u Bihaću temperatura prije 6 godina dostigla i 42, a najniža izmjerena spuštala se i do minus 29 stepeni, naše meteo osmatrače očito ništa ne može iznenaditi.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVE



PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING