SVJETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: RASTE BROJ OBOLJELIH

- Iz udruženja oboljelih od dijabetesa apeliraju na građane da kontrolišu šećer u krvi, obrate se u udruženja gdje se brinu za svoje članove

Svjetski je dan borbe protiv šećerne bolesti
  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2017 - 12:54
  • 329

BIHAĆ, 14. novembra - Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, koji je ove godine posvećen prevenciji i liječenju žena.

Statistika pokazuje da svake godine u svijetu od posljedica dijabetesa umre oko pet miliona ljudi, a 40 posto oboljelih ne zna da ima šećernu bolest. Prema pokazetljima Bosna i Hercegovina ne bilježi odstupanja od svjetskog prosjeka pa se smatra da i u našoj zemlji svaka deseta osoba boluje od dijabetesa.

Kada je u pItanju Unsko-sanski kanton, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo , bilježi se porast oboljelih.

U udruženjima oboljelih od dijabetesa apeliraju na građane da kontrolišu šećer u krvi, obrate se u udruženja gdje se brinu za svoje članove. Poručuju da nisu zadovoljni brigom države o oboljelima od dijabetesa.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, u našoj će zemlji obilježen je brojnim sadržajima poput besplatnog mjerenja nivoa šećera u krvi, te podjele brošura. Ovoj akciji pridružila su se i udruženja iz gradova i općina Unsko-sanskog kantona, te Zavod za javno zdravstvo.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING