SVJETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: RASTE BROJ OBOLJELIH

- Iz udruženja oboljelih od dijabetesa apeliraju na građane da kontrolišu šećer u krvi, obrate se u udruženja gdje se brinu za svoje članove

Svjetski je dan borbe protiv šećerne bolesti
  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2017 - 12:54
  • 294

BIHAĆ, 14. novembra - Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, koji je ove godine posvećen prevenciji i liječenju žena.

Statistika pokazuje da svake godine u svijetu od posljedica dijabetesa umre oko pet miliona ljudi, a 40 posto oboljelih ne zna da ima šećernu bolest. Prema pokazetljima Bosna i Hercegovina ne bilježi odstupanja od svjetskog prosjeka pa se smatra da i u našoj zemlji svaka deseta osoba boluje od dijabetesa.

Kada je u pItanju Unsko-sanski kanton, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo , bilježi se porast oboljelih.

U udruženjima oboljelih od dijabetesa apeliraju na građane da kontrolišu šećer u krvi, obrate se u udruženja gdje se brinu za svoje članove. Poručuju da nisu zadovoljni brigom države o oboljelima od dijabetesa.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, u našoj će zemlji obilježen je brojnim sadržajima poput besplatnog mjerenja nivoa šećera u krvi, te podjele brošura. Ovoj akciji pridružila su se i udruženja iz gradova i općina Unsko-sanskog kantona, te Zavod za javno zdravstvo.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING