SVEČANOM SJEDNICOM OPĆINSKOG VIJEĆA OBILJEŽEN DAN OPĆINE BOSANSKI PETROVAC

- U Bosanskom Petrovcu, danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen 25. maj, Dan općine. Bio je to završni događaj petodnevne manifestacije

  • AUTOR: rtvusk
  • 25.05.2019 - 18:57
  • 352

BOSANSKI PETROVAC, 25. maja - I ove godine, nizom različitih aktivnosti, obilježen je Dan općine Bosanski Petrovac. Aktivnosti su započele su u ponedjeljak, 20. maja sportskim igrama.

Danas, posljednjeg dana manifestacije upriličeno je polaganje cvijeća na spomen – obilježjima, a u poslijepodnevnim satima održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća u sali Doma kulture. U svojim obraćanjima, prvi čovjek općine i predsjedavajuća Općinskog vijeća, osvrnuli su se na historiju ovoga kraja ali i na projekte koji se planiraju realizirati u narednom periodu.

Svečanom obilježavanju, osim građana Bosanskog Petrovca prisustvovali su predstavnici Vlade USK-a i grada Bihaća. Ni ovaj put, podrška gradu koji je ogroman po teritoriji, ali nažalost s malim brojem stanovnika, nije izostala.

Podsjećamo, aktivnosti na obilježavanju su počele u ponedjeljak, sportskim igrama. Kroz nekoliko dana aktivnosti, obuhvaćeni su sadržaji za sve generacijske uzraste. Uz muzičke večeri, promocije knjiga te pozorišne predstave, Petrovčani su još jednom pokazali da žele da njihov grad bude ono što je nekad bio, grad prosperiteta, suživota i tolerancije.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING