SVE SPREMNO ZA SUTRAŠNJI OTVOR EKO BIS SAJMA

- Ovogodišnja sajamska manifestacija tematizirat će vodu, odnosno njen sveukupni prirodni, biološki, ekonomski i ekološki značaj

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.09.2017 - 13:55
  • 452

BIHAĆ, 13. septembra -  Sve je spremno za početak  15. međunarodnog sajama ekologije, rečeno je na danšnjoj press konferenciji za medije.  Na oko 3000 kvadratnih metara i ove godine realizirat će se najveći sajam  ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koji organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona u saradnji s partnerima. Najavljeno je vise od  250 izlagača iz Bosne I Hercegovine i susjedstva. Sajam će se svečano otvoriti sutra,  a u naredna tri dana,  koliko i traje, pored klasičnog, sajamskog dijela, koji ima izložbeno – prodajni karakter, prepoznatljiv je po tome što se  organiziraju i bogati edukacijski programi – okrugli stolovi, stručni skupovi, prezentacije.

Ovogodišnja sajamska manifestacija tematizirat će vodu, odnosno njen  sveukupni  prirodni, biološki, ekonomski i ekološki  značaj.  S tim u vezi,  po prvi put na jednom mjestu predstaviće se  šesnaest proizvođača vode sa područja BiH. Program pratećeg sadržaja također je  posvećen  vodi i temama koje su svake godine obuhvaćene na eko sajmu.

I ove godine generalni pokrovitelj je Vlada USK-a. Uključeni su i u organizacioni dio, čime iskazuju zadovoljstvo primjetnim napretkom u realizaciji sajma. Rezultate ovoga sajma svakako bi trebala osjetiti privreda na području USK-a.

Na sajmu će, većim dijelom kao izlagači, učestvovati i obrtnici. Dobar dio njih, pod okriljem Obrtničke komore, promovisaće svoje proizvode i uspostaviti saradnju s drugim komorama.

Očekuje se  i prekogranična saradnja čiji je cilj promocija i tržišna  valorizacija  proizvoda i usluga koji doprinose  realizaciji  ciljeva održivog razvoja. Zabavni dio programa upotpunit će u poslijepodnevnim satima  bihaćki muzičari.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING