SVAKODNEVNE RUTINE KOJE MOGU NOVOPEČENIM MAJKAMA I OČEVIMA UBLAŽITI "RODITELJSKE MUKE

- Daily Mail donosi četiri glavna savjeta koja mogu poslužiti novopečenim majkama i očevima da što lakše prevaziđu svoje novonastale "roditeljske muke"

  • AUTOR: klix.ba
  • 14.03.2019 - 09:01
  • 226

SAVJETI, 14. marta - Biti roditelj je nevjerovatan životni izazov. To je također stalna borba da se stvari završe, da vaša beba ne osjeti bilo kakvu vrstu nelagode i da sve to uradite bez da skrenete s uma.

No, kao i sve uobičajene roditeljske savjete i strategije koje se prenose iz generacije u generaciju, postoji mnogo pametnih trikova koji mogu napraviti pravu razliku u svakodnevnom životu svakog para s djecom.

Uvijek ponesite plastičnu vrećicu sa sobom

Kao i svi mi, nesumnjivo imate čitavu kolekciju plastičnih vrećica za kupovinu koje zauzimaju prostor u nekoj od vaših ladica. Međutim, nemojte ih bacati! Uzmite jednu sa sobom svaki put kada izađete iz kuće i imat ćete spremno rješenje za bezbroj neugodnih situacija vezanih za vaše dijete.

Čuvanje djece

Ukoliko je u proces čuvanja vašeg djeteta uključeno nekoliko različitih dadilja, napravite obrazac sa svim bitnim informacijama koje će možda zatrebati ženama koje čuvaju vašu mezimicu ili mezimca. 

Dakle, na te obrazce napišite stvari kao što su vaši mobilni brojevi, gdje ćete biti, u koje vrijeme ćete se vratiti, vrijeme za spavanje, dozvoljene grickalice, predložene aktivnosti i bilo kakve posebne upute.

Povrće i druge korisne namirnice

Nakon što dostignu određeni uzrast, djeca počinju shvatati da se u pojedinim obrocima nalaze sastojci koje jednostavno nisu navikli da jedu. Mnoga djeca u najranijem djetinjstvu izbjegavaju jesti povrće i uglavnom preferiraju slatkiše, pa se roditeljima preporučuje da svojoj djeci i u najranijoj životnoj fazi u obroke koje vole lagano ubacuju povrće i druge korisne sastojke.

Kupujte bebama iste čarapice

Iako pomalo zvuči banalno, ali potrudite se da djeci kupujete iste čarapice iz praktičnih razloga. Naime, nisu rijetke situacije da jednostavno izgubite jednu čarapicu i na taj način ste primorani baciti preostalu. Kada imate sve iste čarape, jedna čarapica iz kompleta vam uvijek može poslužiti kao rezerva.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING