SUTRA DJELOMIČNO VEDRO I NESTABILNO SA KIŠOM I PLJUSKOVIMA

- Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C

  • AUTOR: ffmz/bihamk
  • 16.05.2018 - 15:26
  • 163

SARAJEVO, 16. maja - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je padala na sjeveroistoku Bosne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su registrovani lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo i Livno 14; Sokolac 15; Bugojno 17; Bihać, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 18; Grude, Sanski Most i Stolac 19; Gradačac, Srebrenica i Tuzla 20; Banja Luka, Mostar, Zenica i Zvornik 21; Brčko i Neum 22°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini se nastavlja period nestabilnog vremena. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju lokalni pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

Stanje na putevima

Zbog deminiranja terena na M-14.1 na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge) do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Danas do 17 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa zbog neophodnih sanacionih radova (saniranje škarpi i kosina) na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Zbog radova na asfaltiranju danas do 20 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-401 Bužim-Velika Kladuša u mjestu Podzvizd. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo) preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-14.2 Resanovci-Drvar (urušavanje potpornog zida) i M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (radovi na izgradnji pješačke staze).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING