SUTRA DJELOMIČNO VEDRO I NESTABILNO SA KIŠOM I PLJUSKOVIMA

- Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C

  • AUTOR: ffmz/bihamk
  • 16.05.2018 - 15:26
  • 191

SARAJEVO, 16. maja - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je padala na sjeveroistoku Bosne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su registrovani lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo i Livno 14; Sokolac 15; Bugojno 17; Bihać, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 18; Grude, Sanski Most i Stolac 19; Gradačac, Srebrenica i Tuzla 20; Banja Luka, Mostar, Zenica i Zvornik 21; Brčko i Neum 22°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini se nastavlja period nestabilnog vremena. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju lokalni pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

Stanje na putevima

Zbog deminiranja terena na M-14.1 na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge) do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Danas do 17 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa zbog neophodnih sanacionih radova (saniranje škarpi i kosina) na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Zbog radova na asfaltiranju danas do 20 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-401 Bužim-Velika Kladuša u mjestu Podzvizd. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo) preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-14.2 Resanovci-Drvar (urušavanje potpornog zida) i M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (radovi na izgradnji pješačke staze).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING