INFO

  • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • LETJELICA FUCZ POLETILA IZ BIHAĆA S 10 UZORAKA PACIJENATA
  • U FEDERACIJI BIH POTVRĐENO OSAM KLASTERA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
  • KRNJIĆ: ISPLATA PENZIJA ZA MART 2020. GODINE ĆE POČETI 6. APRILA.
  • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

SUMNJA U TERORIZAM: U INCIDENTU ISPRED BRITANSKOG PARLAMENTA POVRIJEĐENE DVIJE OSOBE

- Premijerka Theresa May napisala je na društvenoj mreži Twitter da su njene misli uz povrijeđene osobe i zahvalila se službama na brzoj i hrabroj intervenciji

SUMNJA U TERORIZAM: U INCIDENTU ISPRED BRITANSKOG PARLAMENTA POVRIJEĐENE DVIJE OSOBE

LONDON, 14. augusta (AA) - Dvije osobe povrijeđene su jutros kada je automobil probio sigurnosnu barijeru ispred zgrade britanskog Parlamenta u Londonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Vozač automobila je uhapšen pod sumnjom u teoristički napad, saopćeno je iz britanske policije. Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Neil Basu rekao je da je naoružana policija veoma brzo bila na mjestu događaja.

Kako je kazao, vozilo je srušilo sigurnosne barijere i udarilo u pješake i bicikliste.

"Hospitalizirane su dvije osobe", izjavio je Basu. Jedan od povrijeđenih pušten je na kućno liječenje dok je drugi povrijeđeni još uvijek u bolnici.

"Mi to tretiramo kao teroristički incident", poručio je Basu navodeči da uhapšeni muškarac ne sarađuje i tek treba da bude formalno identifikovan.

Premijerka Theresa May napisala je na društvenoj mreži Twitter da su njene misli uz povrijeđene osobe i zahvalila se službama na brzoj i hrabroj intervenciji.

Iz Vlade je saopćeno da će danas održati sastanak o sigurnosti na visokom novou. Britanska saobraćajna policija navodi da pojačavaju patrole u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.

Prošle godine u Londonu je na mostu Westminster i u britanskom Parlamentu napadač usmrtio pet osoba, među kojima i policajca. Napadač Adrian Russell Ajao je potom neutraliziran.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING