SUKOBI UNUTAR MIGRANTSKE I IZBJEGLIČKE POPULACIJE: EHO NEMOĆI, MUKE, TUGE I STRAHA, ILI...

- Međusobni sukobi migranata u Bihaću ovih dana su eskalirali. Na internet stranicama pojavili su se snimci masovne tuče u Biri, ali tačno vrijeme i detalji ovog sukoba nisu poznati. U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK ipak kažu da je sigurnosna situacija puno povoljnija od kako su formirani migrantski centri. Iako su u decembru migranti počinili 14 krivičnih djela i stotinjak manjih incidenata, kažu da je situacija pod kontrolom. Brigu o sigurnosti i građana i migranata vode Međunarodna organizacija za migracije, zaštitarske agencije i policija, ali pitanje je koliko je to dovoljno

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.01.2019 - 17:29
  • 500

BIHAĆ, 23. januara - Scene koje smo inače navikli gledati u holivudskim filmovima, zabilježene su ovih dana u bihaćkom migrantskom centru „Bira“. Zvaničnih informacija o masovnoj tuči nema, ali nema ni, kako je kazano, razloga za paniku. Ipak, sukobi se dešavaju.

Bez obzira na solidarnost i zaista značajnu dobrodošlicu ovdašnjih građana, prema svemu sudeći različite kulture, sudbine i prošlost, faktori su koji čine ove ljude spremnima na sve. Članovi Operativne grupe za nadzor migrantske krize imaju zajednički cilj – izrada Strategije, odnosno cjelovitog plana djelovanja za područje Kantona.

Situacija skoro pa ista od prvog dana. Bišćani već navikli na sve i dobro i loše što su donijeli novi stanovnici, čelnici grada i Kantona ponovo se nadaju da će dobiti neku pomoć u rješavanju krize koja je očito nadmašila sva očekivanja, a od državnih vlasti ponovo i očekivano dobili smo samo tišinu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING