STVARI KURTA COBAINA NA AUKCIJI KRAJEM MJESECA

- Gitara koju je Cobain kao član grupe Nirvana koristio tokom turneje ranije je izložena u muzeju "Rock and Roll Hall of Fame"...

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 09.10.2019 - 16:05
  • 168

LOS ANGELES, 9. oktobra - Na aukciji se prodaju lične stvari Kurta Cobaina, američkog pjevača i gitariste grupe Nirvana.

Na aukciji u Julienu, koja će biti održana 25. i 26. oktobra, naći će se i Cobainov zeleni džemper koji je nosio u New Yorku na snimanju programa "MTV Unplugged" kao i gitara marke Fender. 

Gitara koju je Cobain kao član grupe Nirvana koristio tokom turneje posljednjeg albuma "In Utero" ranije je izložena u muzeju "Rock and Roll Hall of Fame".

Prodavat će se i rukopisi Boba Dylana, Erica Claptona i Brucea Springsteina.

Cobain je osnovao grupu Nirvana 1985. godine. Nirvana je, s Cobainom kao frontmenom, samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svijetu dostižući veliku popularnost.

Ugledni muzički časopis "Rolling Stone" uvrstio je Nirvanu na 27. mjesto najvećih muzičkih umjetnika svih vremena, dok je Kurt Cobain proglašen za 12. najboljeg gitaristu svih vremena.

Cobain se posljednjih godina života borio s ovisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, slavom te pritiskom medija na njega i njegovu ženu Courtney Love.

Cobain je pronađen mrtav u svojoj kući u Seattleu 5. marta 1994. godine.

Njegova smrt godinama je predmet rasprave dok je tadašnji policijski izvještaj tvrdio da je riječ o samoubistvu i da je Cobain pucao iz puške sebi u glavu.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING