ŠTRAJK OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA: SUDSKA PRIVREMENA MJERA NEĆE UTJECATI NA ODLUKU SINDIKATA

- Odluku kojom štrajk putem privremene mjere treba biti obustavljen, u ovom sindikatu smatraju političkim potezom a nakon što su zaprijetili sankcijama direktorima koji budu pozivali prosvjetne radnike da otpočnu sa nastavnim procesom neki su to ipak učinili....

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.09.2019 - 18:33
  • 1932

USK, 12. septembra - Nastavlja se sa štrajkom u osnovnom i srednjem obrazovanju u USK. Sudska privremena mjera neće utjecati na Odluku o generalnom štrajku u svim krajiškim osnovnim školama, odlučeno je na današnjem sastanku povjerenika štrajkačkih odbora Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK-a. 

Odluku kojom štrajk putem privremene mjere treba biti obustavljen, u ovom sindikatu smatraju političkim potezom a nakon što su zaprijetili sankcijama direktorima koji budu pozivali prosvjetne radnike da otpočnu sa nastavnim procesom neki su to ipak učinili. Direktori skoro svih osnovnih škola u Sanskom Mostu i Ključu sinoć su pozvali učeniku da ujutro dođu na nastavu, međutim, nastavnici su im objasnili da će i dalje biti u generalnom štrajku. Sutra će se o potezima Sindikata, očitovat i kantonalna Vlada.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING