ŠTO NAPRAVIŠ DO RUČKA - NAPRAVLJENO!

- Tvrtka u kojoj se radi pet sati na dan

  • AUTOR: The Next Web,
  • 10.02.2019 - 19:50
  • 162

CANBERRA, 10. februara - Australska tvrtka Collins SBA bavi se financijskim savjetovanjem, zapošljava 35 ljudi koji rade – pet sati na dan.

Ovu su politiku uveli kad je jedan od direktora morao paziti na bolesnu suprugu i malo dijete i već dvije godine tako rade, produktivni kao i prije, ali uz neka pravila. Na posao se mora doći između 8 i 9 ujutro, a odlaze između 1 i 2 popodne, privatni dogovori u to vrijeme su zabranjeni, pauze za kavu i ručak nisu dopuštene (firma daje kavu i zdrave grickalice), 1-satni sastanci su zabranjeni, a svi su radnici prošli trening baratanja e-mailovima.

Ono što se dogodilo je da su se smanjila bolovanja (za 12%), a radnici su promijenili odnos prema poslu – počeli su promišljati što mogu promijeniti da bi bili učinkovitiji. Neki su otišli jer nisu htjeli prihvatiti promjenu, a direktor kaže da se slabija učinkovitost nekih radnika slabije vidi kod 8-satnog radnog dana. Klijenti se na novi režim rada ne bune, a produktivnost uposlenih je na zavidnom mjestu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING