ŠTA SE BIJELI U GORI ZELENOJ: GRUPE MIGRANATA POD PRATNJOM POLICIJE DOLAZE NA VUČJAK, DRUGE GRUPE ODLAZE BEZ PRATNJE...

- Kamp za migrante na Vučjaku, nedaleko od Bihaća i dalje je u centru pažnje. Više od 600 migranata boravi na ovom području, koji su dislocirani iz grada i iz ilegalnih smještaja, koje policija svakodnevno pronalazi. O njima se brinu samo volonteri Crvenog križa, u skladu sa svojim mogućnostima, međutim čini se da i oni više nemaju dovoljno zaliha. Stoga su i uputili apel građanima, da pomognu donacijama

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.06.2019 - 16:33
  • 634

BIHAĆ, 19. juna - U kampu Vučjak svaki dan se može vidjeti ista slika. Više stotina migranata prepušteno je brizi Crvenog križa grada Bihaća i timu volontera, dok se za sigurnost brinu pripadnici MUP-a USK-a.

Za razliku od prvog dana kada je počelo izmještanje migranata u ovaj kamp, komunikacija između Crvenog križa grada Bihaća i migranata je sa svakim novim danom na višem nivou. Sve u svemu, u toku je prilagođavanje uslovima na terenu. Crveni križ je uključio sve resurse od materijalno-tehničkih sredstava do volontera. Iz Crvenog križa Grada Bihaća uputili su i apel svojim sugrađanima da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za migrante. Kada je u pitanju pomoć koja je već stavljena ili će biti uskoro u funkciji, Ministarstvo vanjskih poslova Slovačke doniralo materijalno-tehnička sredstva, dok je Crveni polumjesec Turske donirao šatore, odjeću i hranu.

Tokom boravka naše TV ekipe u ovom kampu primjetili smo dolazak novih migranata sa policijskom pratnjom. Međutim, primjetili smo i napuštanje malih grupa sa područja Vučjaka. Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu, postala je odavno gorući problem za izvršnu vlast ali i stanovnike ovog kantona.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING