SSS BIH NA SASTAKU S ČLANOVIMA SINDIKALNE ORGANIZACIJE AGROKOMERCA

- Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović sa najužim rukovodstvom, danas je u Velikoj Kladuši održao sastanak s članovima Sindikalne organizacije Agrokomerca. Na sastanku je razgovarano o problemima s kojima se trenutno suočavaju radnici ovog preduzeća, među kojima su najvažnija dugovanja koja firma ima prema radnicima, problem neuvezanog radnog staža i činjenica da su radnici bez zdravstvenog osiguranja

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.03.2019 - 16:17
  • 236

 VELIKA KLADUŠA, 18. marta - Kakav  odnos Vlada Federacije BiH, koja je vlasnik oko 90 posto Agrokomerca,  ima prema ovom poduzeću i njegovim radnicima najbolje govori stanje u kojem se nalazi. Trenutno Agrokomerc duguje oko 137 miliona maraka, od čega polovina  otpada na dugovanja prema radnicima, zdravstvenim i penzionim fondovima, ističu u Sindikatu  ovog poduzeća. Zato su  razgovor sa predsjednikom Saveza samostalnih sindikata uglavnom usmjerili na četiri ključna problema.

Nakon što je saslušao većinu problema  Šatorović je obećao punu podršku Saveza u rješavanju navedenih problema. Čim se konačno formira izvršna vlast u Federaciji BiH, Savez će od novog premijera i resornog ministarstva zatražiti da odmah dođu u posjetu Agrokomercu i počnu rješavanje  nagomilanih problema.

Dogovoreno je i da  Sindikalna organizacija u narednom periodu dostavi Savezu kompletnu dokumentaciju o ulozi i učešću svih premijera i resornih ministara od 1997. godine do danas, kako bi se mogla ispitati njihova odgovornost za situaciju u kojoj se trenutno nalazi nekadašnji privredni gigant.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING