SREDSTVA OD EKOLOŠKIH NAKNADA: DIO USMJEREN ZA VRAĆANJE KREDITNIH SREDSTAVA SVJETSKE BANKE

- U srijedu će biti zatvoren javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava prikupljenih po osnovu ekoloških naknada za ovu godinu. Iako je budžetom predviđeno izdvajanje oko milion i 100.000 maraka, po ovom osnovu će biti podijeljeno nešto više od polovine ovih sredstava. Ostatak će biti preusmjeren za otplatu kredita Svjetske banke...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.07.2019 - 17:17
  • 207

BIHAĆ, 21. jula - Odlukom  Skupštine USK, dio sredstava prikupljenih po osnovu ekoloških naknada, bit će preusmjeren za vraćanje dijela kredita Svjetskoj banci. Radi se o kreditu iskorištenom za uspostavu Regionalne deponije koja nikada nije zaživjela.

Sudeći prema riječima Adnana Alagića, ministra građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša,  ova godina je udarna kada je u pitanju vraćanje kredita jer prošle godine nisu imali ratu iz druge tranše kredita, što znači da su bile dvije tranše kredita koje su u kašnjenju isplate. Osim toga tu su i zaostatci  iz prve rate ranijeg perioda što također nije plaćeno, tako da je to u prioritetu ove godine. Kako je kazao Alagić, sljedeće godine će biti puno manje rate kredita, tj. brojevima gledano 400.000 km za ovu godinu, za sljedeću godinu pop pretpostavkama obje rate trebale bi biti oko 200.000 maraka. Preostali iznos od oko 700.000 maraka bit će podijeljen gradovima i općinama, javnim i privatnim preduzećima, medijima i neprofitnim organizacijama koje svoje projekte prijave na javni poziv. On je otvoren do naredne srijede. 

O ovoj nadasve aktuelnoj temi više informacija uz izjave našeg sagovornika donosimo u Dnevniku u 19,00 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING