SREDNJA MJEŠOVITA ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA U BIHAĆU: USPJEŠNI KORACI U PROCESU UVOĐENJA DUALNOG OBRAZOVANJA

- Od nove školske godine, srednja Mješovita elektrotehnička škola trebala bi biti bogatija za novi smjer. Riječ je o zanimanju Tehničar informacionih tehnologija, za koji već vlada veliko interesovanje. Škola je kroz različite projekte dobila podršku a kadar koji bi trebao izvoditi nastavu je visoko kvalificiran

  • AUTOR: rtvusk
  • 03.03.2019 - 15:43
  • 1095

BIHAĆ, 3. marta - Srednja Mješovita elektrotehnička škola iz Bihaća zadnje tri godine uspješno radi na konceptu uvođenja Dualnog obrazovanja u obrazovni proces.

Na zahtjev Obrtničke komore i Razvojne agencije USK-a, ove godine planiraju proširiti koncept uvođenjem novog informatičkog zanimanja, kazao je direktor ove škole Samir Bećirspahić. Riječ je o zvanju Tehničar informacionih tehnologija, koje je najprepoznatljivije kada je u pitanju IT tehnologija u BiH.

Bećirspahić dodaje su prije šest godina uvedeni novi nastavni planovi i programi, usklađeni sa Eu Vet standardima, a za ovim smjerom već vlada veliko interesovanje osnovaca koji u jesen kreću u srednju školu. Pored nadležnih institucija, podršku su dobili apliciranjem na različite projekte. Sa skromnim finansijskim mogućnostima prave dobre rezultate a uslovi rada su prilagođeni potrebama učenika i njihovih nastavnika.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING