INFO

  • KARANTEN ZA USK STAVLJEN U FUNKCIJU
  • ZARAZA SE ŠIRI, DNEVNO SE U FEDERACIJI TESTIRA OKO 400 OSOBA
  • VUJANOVIĆ: SVI KOJI DO 23:59 SATI NE KORIGUJU CIJENE NAFTE POČINIT ĆE PREKRŠAJ
  • BH DRŽAVLJANI KOJI SU DOPUTOVALI IZ BEČA ZADRŽANI NA GP IZAČIĆ DO KASNIH POSLIJEPODNEVNIH SATI
  • JOŠ TRI OSOBE S PODRUČJA USK ZARAŽENE KORONAVIRUSOM
  • BiH: POKRENUTA PROCEDURA ZA NABAVKU ČETIRI LIJEKA ZA COVID – 19
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ DOBIO DEZINFIKACIONI TUNEL
  • U BIHAĆU ZASJEDALA VLADA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • SSDMiS: NOVCEM OD ČLANARINA KUPLJENA ZAŠTITNA OPREMA I SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU
  • VRIJEME SUTRA: TOKOM JUTRA SUNČANO, POSLIJEPODNE RAZVOJ NAOBLAKE

SREBRENICA: PROTEST UPOZORENJA RODITELJA BOŠNJAČKE DJECE

- Danas će biti održan protest upozorenja roditelja djece bošnjačke nacionalnosti koja pohađaju Prvu osnovnu školu Srebrenica, a razlog protesta su fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama škole

SREBRENICA: PROTEST UPOZORENJA RODITELJA BOŠNJAČKE DJECE

SREBRENICA, 29. januara - Odluka o današnjem protestu je donesena na sastanku roditelja nakon što su se pojavile sporne fotografije učenika.

Zaključak sastanka je da će biti održan protest upozorenja roditelja i djece bošnjačke nacionalnosti u trajanju od jednog školskog časa.

“Ovo je bio skup nezadovoljnih roditelja djece koja pohađaju osnovnu školu u Srebrenici povodom posljednjih dešavanja u školi. Mi smo se sastali da dogovorimo na koji način da odgovorimo širenju mržnje, fašizma i nacionalizma u objektima škole”, rekao je na sastanku predstavnik roditelja Mirnes Zahirović.

On je dodao da će svi roditelji ispred škole sa područja opštine Srebrenica održati jedan protest upozorenja na kršenje dječjih prava i diskriminaciju.

Zahirović je kazao da roditelji smatraju da je “Srebrenica jako osjetljivo mjesto i mislimo da nije potrebno ovo što se događa.”

“Mi ne želimo upirati prstom u djecu koja su to uradila. Zna se odakle i kako to dolazi. Nama je žao te djece. Mi ćemo preko savjeta roditelja pokušati da razgovaramo sa roditeljima te djece, da vidimo je li to ono što oni žele da bude u našoj školi. Vjerujemo da to nije stav većine, nego da su djeca izmanipulisana”, kazao je Zahirović i dodao da će roditelji imati određene zahtjeve.

“Protest upozorenja samo će trajati jedan čas, jer ne želimo da djeca izostanu s nastave. Ostali zahtjevi su, između ostalog, da se formira savjet roditelja koji ima određenu ulogu u radu škole, a koji je do sada bio ignorisan. Biće još zahtjeva. Mi ćemo dati rok od sedam dana, da vidimo hoće li biti odgovoreno na naše zahtjeve. Ukoliko ne bude, opet ćemo se sastati i definisati sljedeće korake”, dodao je Zahirović.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING