SRBIJA, BIH, SLOVENIJA I CRNA GORA OSNIVAJU ZAJEDNIČKI MINISTARSKI TIM ZBOG AGROKORA

- Predstavnici vlada Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore osnovaće ministarski tim za rešavanje problema sa „Agrokorom“, dogovoreno je danas na sastanku u Beogradu

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 19.04.2017 - 16:09
  • 306

BEOGRAD, 19.aprila - Predstavnici vlada Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, da formiraju zajednički ministarski tim kako bi radili na očuvanju radnih mesta zaposlenih u firmama čiji je vlasnik hrvatski koncern „Agrokor“ koji se našao u finansijskim problemima, javlja Anadolu Agency.

Na sastanku su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović, potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek.

U zajedničkom saopštenju nakon sastanka navodi se da su predstavnici četiri zemlje regiona odlučili su da formiraju ministarski tim koji će svakodnevno razmenjivati informacije i preduzimati zajedničke aktivnosti na očuvanju radnih mesta u firmama u sastavu "Agrokora" i njihovih dobavljača.

Predstavici Vlada dogovorili su i da će svaka zemlja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za „Agrokor“ u skladu sa zakonima koji važe u četiri države. Oni su izrazili i očekivanje da novi upravnik „Agrokora“ imenuje nezavisne stručnjake za uspešno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna i da će nova uprava koncerna na ravnopravan način tretirati sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.

Nadležni ministri zemalja regiona izrazili su i spremnost da razgovaraju sa predstavnicima Vlade Hrvatske u cilju nalaženja zajedničkih rešenja za stabilizaciju poslovanja celog „Agrokor“ koncerna.

„Svesni značaja koji 'Agrokor' grupa ima za sve zemlje regiona, kao i njenog uticaja na ekonomije svake od zemalja i učešća u bruto-društvenom proizvodu (BDP)“, navodi se u zajedničkom saopštenju nakon sastanka u Beogradu.

Koncern "Agrokor" u vlasništvu Ivice Todorića, čije je sedište u Hrvatskoj, u regionu ima više od 60 firmi koje zapošljavaju oko 60.000 ljudi, a samo u Srbiji oko 11.000 ljudi u firmama Merkator S, Dijamant, Frikom, MG Mivela, Kikindski mlin i Nova sloga. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING