SPORTSKI KUTAK

- Sa sportskih borilišta izdvojili smo nekoliko vijesti koje zrače sa optimizmom

  • AUTOR: rtvusk
  • 28.06.2018 - 18:32
  • 290

SARAJEVO, 28. juna –  Danas je Damir Džumhur obezbijedio polufinalni meč na ATP turniru u turskoj Antaliji, ali to nije usamljena vijest u ovom bloku. Naši sportisti bore se i osvajaju medalje, ili se spremaju da daju maksimum u susretima sa svojim rivalima.

Aliću zlato, Pezeru bronza na Mediteranskim igrama

Bosanskohercegovački atletičar Hamza Alić osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Alić se zahvaljujući hicu od 20,43 metra popeo na najviši stepenik pobjedničkog postolja, dok je uspjeh bh. atletike upotpunio Mesud Pezer osvajanjem bronzane medalje (19,82).

Srebrena medalja pripala je Hrvatu Stipe Žunjiću sa hicem 20,21 metara. Aliću je ovo četvrta medalja s Mediteranskih igara.

BH košarkaši sutra  u Tuzli protiv Francuske

Najbolji  bh košarkaši definitivno veoma  oslabljeni dočekuju sutra reprezentativce Francuske  u Tuzli. Zbog zdravstvenih problema, privatnih razloga  i  stava NBA klubova  naš je  tim bukvalno desetkovan. Sa  prvotnog spiska  odavno su otpali Halilović, Sulejmanović, Milošević, Stipanović, Adams. Nurkić, Buza i Penava, a sada  je  jasno da  u timu neće biti Džanana Muse i Nemanje  Gordića.

Musa nije dobio odobrenje svog novog kluba, a Gordić se zbog privatnih razloga  jednostavno nije pojavio u Tuzli.

O otkazima  i brojnim problemima koji su pred reprezentacijom juče je  na  press konferenciji u Tuzli govorio selektor Duško Vujošević. On je  predstavio realnu sliku reprezentacije danas i naglasio da  će igrači koji su u Tuzli dati svoj maksimom protiv izuzetno jake  Francuske sutra  u Tuzli, te  Belgije 2. jula  u gostima.

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING