SPORT: IZDVOJILI SMO...

- Bužimljanin Edin Vučelj osvojio je Svjetski kup u Wako kickboxingu u Budimpešti, Apelaciona komisija Evropske nogometne federacije uvažila je žalbu Nogometnog saveza BiH na odluku Disciplinske komisije o dvije utakmice suspenzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za bh. reprezentativca Miralema Pjanića, dok je Armin Halitović, načelnik Bosanske Krupe ugostio Ahmeda i Naida Kekića, mlade šahovske reprezentativce BiH u iz Bosanske Otoke...

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.05.2019 - 16:25
  • 239

BIHAĆ, 22. maja - U ovom bloku posvećenom sportskim aktuelnostima izdvojili smo slijedeće:

Edin Vučelj osvojio svjetski kup u Budimpešti

Bužimljanin Edin Vučelj osvojio je Svjetski kup u Wako kickboxingu u Budimpešti. Naime, u Mađarskoj prijestolnici je proteklog vikenda održan svjetski kup na kojem je učestvovalo preko 3 hiljade takmičara iz 38 zemalja. Vučelj je u 3 teške borbe zabilježio pobjede protiv predstavnika Slovačke, Mađarske i Poljske i tako došao do trofeja i zlatne medalje u disciplini kicklight i -84kg te po drugi put osvojio trofej ovog takmičenja. Za njega je ovo četvrti osvojen svjetski kup u karijeri. Vučelj je jedini takmičar iz BiH koji je na ovom takmičenju osvojio zlatnu medalju te tako pokazao da u državi ima onih koji su vrhunski u ovom olimpijskom sportu. Još jednom je pokazao da je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva koje će biti održano krajem godine, ali ukoliko stekne finansijske mogućnosti da ode na takmičenje.

UEFA uvažila žalbu Nogometnog saveza BiH

Apelaciona komisija Evropske nogometne federacije uvažila je žalbu Nogometnog saveza BiH na odluku Disciplinske komisije o dvije utakmice suspenzije u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo za bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Apelaciono tijelo evropske krovne kuće nogometa je prihvatilo činjenice koje je dostavio Nogometni savez BiH, te će vezni igrač reprezentacije BiH zbog isključenja u susretu s Grčkom, odigranom u martu ove godine, propustiti samo jedan meč - protiv Finske 8. juna ove godine, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.Tako će selektor Robert Prosinečki imati na raspolaganju Pjanića za meč s Italijom koji će biti odigran 11. juna 2019. u Torinu, na stadionu "Juventus".

Načelnik Bosanske Krupe ugostio Ahmeda i Naida Kekića

Načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović ugostio je Ahmeda i Naida Kekića, mlade šahovske reprezentativce BiH u iz Bosanske Otoke. Radi se o najboljim šahistima države u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, a iza njih su bez obzira na godine starosti, brojna kantonalna, državna, međunarodna takmičenja na kojima su uglavnom osvajali prva mjesta. Kao reprezentativci BiH nastupit će i na evropskom prvenstvu za mlade koje se u augustu održava u Slovačkoj.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING