SPORT: IZDVOJILI SMO...

- U Kulen Vakufu održano 25-o otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza FBiH, a u sportskoj dvorani Luke u Bihaću upriličeno okupljanje članova karate klubova sa prostora USK

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.04.2019 - 17:14
  • 453

BIHAĆ, 14. aprila - Dodjelom pehara i diploma danas je zatvoreno 25-o otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza  Federacije Bosne  i Hercegovine  koje je u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba Bihać održano u Kulen Vakufu.

U protekla tri dana sedamdeset devet takmičara iz svih kantona Federacije BiH uzelo je učešće na ovom prvenstvu. Naš kanton je predstavljalo ukupno dvanest takmičara. Zbog kvalitetne organizacije turnira, Šahovski savez FBiH je izrazio želju da Kulen Vakuf bude domaćin i narednog prvenstva 2020-e  godine.

U sportskoj dvorani Luke u Bihaću juče  se okupilo oko 150 takmičara mlađeg zrasta iz svih karate klubova sa prostora Unsko-sanskog kantona.

Bila je to prilika za druženje, razmjenu iskustava, ali i onaj ozbiljniji dio - odabir  takmičara za ulazak u  karate reprezentaciju USK za predstojeća međunarodna takmičenja. Na ovom okupljanju učešće su uzeli i takmičari iz karate kluba Regeneracija koji su prošle sedmice odbranili titulu najboljeg kluba na prvenstvu BiH za djecu u Banjoj Luci. Do sada su se karataši okupljali u Cazinu i Bihaću, tako da se u Regeneraciji nadaju da će se sljedeće druženje održati u Velikoj Kladuši.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING