SNIJEG USPORIO SAOBRAĆAJ U ZAPADNIM, SJEVEROZAPADNIM I SJEVERNIM DIJELOVIMA NAŠE ZEMLJE

Posebno otežano na dionicama Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Ostrožac i Cazin-Velika Kladuša

  • AUTOR: fhmz/bihamk
  • 03.02.2018 - 14:28
  • 873

SARAJEVO, 3. februara - Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U zapadnim, sjeverozapadnim i planinskim područjima sa snijegom, a u ostalim djelovima sa kišom. 

Temperature zraka izmjerene u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja,  Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Tuzla 1,  Brčko, Bugojno, Doboj, Sanski Most, Sokolac i Zvornik 2,  Prijedor i Srebrenica 3,  Sarajevo 4,  Ivan Sedlo 6,  Trebinje 10,  Široki Brijeg 12,  Grude 13,  Mostar 14,  Neum 15 stupnjeva. 

Stanje na putevima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-443 Kiseljak-Kreševo.

Zbog snijega na kolovozu, usporeno je saobraćanje u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima naše zemlje. Posebno izdvajamo dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Ostrožac i Cazin-Velika Kladuša, a gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Vozače upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajamo dionicu Konjic-Jablanica-Prozor. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING