SLOBODARSKI DANI VITEŠKOG GRADA BUŽIMA: IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA I FOTOGRAFIJE / KNJIŽEVNA VEČER

- Šesto tradicionalno bužimsko književno kazivanje i likovni salon održan je sinoć u Vijećnici Centra za kulturu, sport i informisanje u okviru manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima. Nakon književne večeri održana je i promocija romana „Protokol posrnulih“ autora Fajke Kadrića

  • AUTOR: Vahidin Veladžić / rtvusk
  • 09.08.2018 - 16:55
  • 796

BUŽIM, 9. augusta -  Na samom početku u svojstvu domaćina obratio se načelnik općine Zikrija Duraković koji se zahvalio bužimskim umjetnicima na pripremljenim sadržajima, te posebno naglasio da podrška kulturi i kulturnim radnicima od strane općine neće izostati.

Ove godine svoje likovne radove i fotografije publici su prezentirali Sead Emrić, Nedžib Vučelj, Said Mulalić, Edin Vučelj, Ismet Erdić i Hazer i Harun Emrić dok se šest književnih stvaralaca predstavilo sa svojim autorskim djelima: Rijalda Dizdarević, Rasim Duraković, Nedžib Vučelj, Dževad Ponjević, Amar Ljubijankić i Amir Sijamhodžić. Organizatori i ovogodišnje književne večeri bili su JU “Centar za kulturu sport i informisanje” Bužim, BZK “Preporod” Bužim i Općina Bužim. Pokušaj je to da se da doprinos u bogaćenju manifestacije i kulturnog života općine Bužim. Moderator ove književne večeri bio je Sead Emrić.

Nakon književne večeri održana je i promocija romana „Protokol posrnulih“ autora Fajke Kadrića. Osim autora, o romanu su govorili prof. Dževad Ponjević, dr. Safet Velić i mr. Zulfo Ahmetović. Moderator programa bio je prof. Amir Sijamhodžić.

Velić i Ahmetović su kazali da je Kadrić u svom romanu, čija je radnja smještena u istočnobosansku čaršiju, u vrijeme bivšeg sistema, vjerno odslikao stanje tadašnjeg društva, ukazujući na sve njegove negativnosti, koje su dovele do posrnuća pojedinaca, a na kraju i cijeloga sistema.

Osman Halilović je naglasio da je roman “Protokol posrnulih“ štivo koje Kadrića potvrđuje kao pisca koji je vlastitu vještinu književnog zanata doveo do zenita zrelosti. Roman “Protokol posrnulih“ treća je knjiga Fajke Kadrića, pisac rođenog u Podrinju, u mjestu Skugrić kod Zvornika, koji danas živi i piše u Dubnici kod Kalesije. Prethodno je objavio dvije knjige priča: “Ko još pjeva dok umire“ i “Ordijski mujezin“.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING